Çiftçinin yaşadığı sorunları dinleyen Arıkan’a bir çiftçi, “Bunları konuşamıyoruz. Silivri soğuk olduğu için bunları konuşamıyoruz. Silivri fazla soğuk yoksa. Batıyoruz, hayvancılık bitti. Tarım bitti batıyoruz. 25-20 yıl önce çiftçi pamuğunu kaldırdığı zaman ya hane yapardı ya düğün yapardı. Bu hale geldik. Tabi traktör satıldığı zaman çiftçinin cenazesi kalktığı zamandır. Üretici memnun değil bir domatesin 20 lira maliyeti var. Alıcı da memnun değil. ‘Ben 50 liraya domates alıyorum’ diyor. Kim kazanıyor bu parayı” dedi.
Çiftçinin lüzumlu yardıma erişemediğini ve bu sebeple 600 Bin’in üzerindeki çiftçinin tarlasından uzaklaştığını söyleyen vatandaşlarle Mahmut Arıkan arasında geçen sohbet dikkat çekti.
Arıkan ise şöyle konuştu:
“Dün Şanlıurfa’daydım burada portakal mandalinadan bahsettik orada fıstıktan pamuktan bahseden bir noktadaydık. Hangi coğrafyaya gidersek gidelim böyle bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Normalde size bütçeden ayrılması gereken hisse 650 milyar Türk lirasıydı. Ne kadar verdiler? 130 milyar. 500 milyar nerede? Net rakam 480 milyar. Nerede? Yok bu nakit yok. Nereye gitti? Kur korumalı mevduata gitti.
Nereye gitti? Son 3 yılda Merkez Bankası 48 milyar Türk lirası ziyan etmiş. 48 milyar. Bugün emeklinin durumu ortada. Çalışanın durumu ortada. Çiftçinin durumu ortada. Nereye baksak aka problemlerle karşı karşıyayız. Son dönemde Türkiye’de 600 bin çiftçi mesleği bırakmış. Niye bir gelecek görmüyor. Her çarşamba bizim küme toplantımız mevcut tarıma değinmediğim hafta olmuyor. Tarımı ayaklandırırsak öbür taraflar büyüyecektir, gelişecektir. 19 yıl boyunca çiftçiden kesilen, çiftçiye verilmesi gereken fakat verilmeyen nakit 6 Şubat Maraş Depremi’nde yıkılan evlerin hepsini bedava yapabiliyoruz. 800 bin konut yıkıldı. 800 bin konut parasını 19 yılda sizin cebinizden aldılar hakkınız olan parayı, faizciye, rantçıya, yolsuzluk yapanlara peşkeş çekildi.”
GÜNDEM
Az önceGÜNDEM
Az önceGÜNDEM
Az önceGÜNDEM
Az önceGÜNDEM
Az önceGÜNDEM
5 dakika önceGÜNDEM
35 dakika önce